Har du været til Åbent Hus og er interesseret i begynde til roning, kan du læse om undervisningsforløbet her
Der er instruktion følgende aftener i resten af rosæsonen 2010
19. – 24. – 26. og 31. august kl. 18.30 samt 2. – 7. og 9. september kl. 18.00 (hold øje med klubbens kalender)
- Efter en kort velkomst, går vi en tur rundt i klubbens lokaler, hvor historie, lokaler og bådtyper præsenteres.
- Den første egentlige roinstruktion foretages i vores motionsrum, hvor den grundlæggende roteknik præsenteres og prøves i romaskinerne.
- Inden vi går på vandet, gennemgås roningens sikkerhedsbestemmelser.
- Robådens indretning vises og de første kommandoer læres, samtidig med at der instrueres i lidt løfte-/bæreteknik.
- De første instruktioner foretages i en meget stabil og sødygtig inrigger, som af roere først og fremmest anvendes til langture. De ros med en åre pr. roer. Her indøves den grundlæggende teknik, kommandoer, etc.
- Da vores sø i høj grad egner sig til lidt hurtigere og smallere både, går vi efter nogle ture på vandet, over til “gig”-både. Disse både ros med to årer pr. roer og er meget populære i klubben til vores aftenture på søen. Disse både er også meget stabile og sødygtige.
- Et instruktionsforløb strækker sig over 7-8 aftener. Det er derfor en stor fordel, at nye roere møder op så mange aftener som muligt lige efter “Åbent Hus” dagen, så man hurtigt kan blive “frigivet”.
- Der er som regel altid instruktører til stede de efterfølgende 4 tirsdage og 4 torsdage.
- At være frigivet vil først og fremmest sige, at man må tage ud at ro, når der er en uddannet styrmand til stede i båden. Altså uden instruktør! Andre rettigheder følger også med.
- Det er suverænt instruktørerne, der afgør, hvornår en ny roer kan frigives. Det tilstræbes, at nye roere bliver undervist af flere forskellige instruktører.